Communicatiekracht voor advies en tekst


Maak kennis met Communicatiekracht en benut de kracht van communicatie.

Met plezier laat ik mijn opdrachtgevers al jaren zien èn ervaren hoe groot de kracht van communicatie is. Want hoewel communicatie geen wondermiddel is, kan het juiste woord op het goede moment, wel het verschil maken. Denk na over verwachtingen. Praat niet over meedenken als dat niet echt aan de orde is. En besef hoe personen en groepen elkaar informeren en beïnvloeden.

Mijn rol? Ik help om de echte vraag boven tafel te krijgen, geef daar oprecht advies over en bied desgewenst ondersteuning bij de uitvoering. Ook schrijven is een geliefd onderdeel van mijn werk.

Tijdelijk ondersteuning nodig?

Luisteren, denken en doen!

Wat weten we over onze omgeving? En wie wil wat van ons?

Welke aanpak past daar bij? En welke communicatiemiddelen? Wat is er mogelijk binnen het budget?

Ook hulp nodig bij de uitvoering? Ik ben graag jullie tijdelijke communicatiekracht. Bel me of stuur een e-mail. Dan luister ik naar de vraag. We kijken of het klikt en dan kunnen we aan de slag.

Wel strategie, geen dikke nota's voor in de la.

Honingbijen zijn sterk: zij vervoeren tot driehonderd keer het eigen lichaamsgewicht aan voedsel. En wat mij als communicatieadviseur naast die kracht natuurlijk zeer aanspreekt, is de bijendans. Dit is toch wel een van de meest bijzondere vormen van communicatie. Als een werkbij een goede voedselbron heeft gevonden, informeert zij de bijen in de kast over de richting en de afstand door te 'dansen'. Door deze goede informatieoverdracht, benut het bijenvolk het beschikbare voedsel optimaal. Ze gaan niet allemaal op eigen houtje zoeken maar 'luisteren' naar de verkenner en boeken zo samen succes. Mooie basisgedachte als we het over communicatie gaan hebben.

Bijen: krachtig en goed in communicatie.